Welkom op website van Het Diereneiland in de Molenwijk in Amsterdam-Noord

Het Diereneiland

In Amsterdam-Noord ligt een beetje verscholen in de zuid-west-hoek van de flatwijk Molenwijk een Kinderboerderij en Natuurspeeltuin. Als Stichting Het Diereneiland vertellen wij op deze website iets over onze rol om deze plek te beheren en door te ontwikkelen. 

Vanaf de bouw van de Molenwijk is Het Diereneiland ontstaan door initiatief van buurtbewoners om samen met kinderen dieren te verzorgen als activiteit. Het begon met een paar konijnenhokken naast een flat en groeide tenslotte uit tot een groene oase in de Molenwijk. Nog steeds worden de dieren verzorgd door actieve vrijwillige buurtbewoners. 

Deze groep vrijwilligers voert iedere dag de dieren, onderhoudt het groen, de gebouwen en verzorgt de dieren. Sinds 2011 is er een samenwerking ontstaan met SPIN, Stichting Speeltuinen in Noord. Zij dragen zorg voor een veilige speelplek voor jonge kinderen en activiteiten voor kinderen tot 12 jaar. Zo is er overdag toezicht en blijft het mogelijk om Het Diereneiland overdag te bezoeken binnen hun openingstijden.

Dagelijks zijn kinderen en volwassenen welkom om de dieren te ontmoeten en gebruik te maken van de natuurspeeltuin.

De Dieren

De vrijwilligers van Stichting Het Diereneiland zijn verantwoordelijk voor de verzorging van verschillende dieren. Als kinderboerderij-deel van Het Diereneiland participeren wij in het Amsterdamse Kinderboerderijen Overleg. Stichting Het Diereneiland heeft op 14 september 2014 de overeenkomst Amsterdamse Kinderboerderijen ondertekend. Daarmee verbinden wij ons aan alle gestelde eisen, die er minimaal nodig zijn om professionele dierverzorging te garanderen. Het resultaat is dat de vrijwilligers veilige en professionele dierverzorging waarborgen. 

Het aantal diersoorten hebben we op Het Diereneiland beperkt gehouden. Vragen over ons dierbeleid kunt stellen via het contactformulier hieronder. Na het ontvangen van uw bericht  nemen we contact met u op.

Natuurspeeltuin

Door de samenwerking met Stichting SPIN is Het Diereneiland ook de plek in de Molenwijk waar kinderactiviteiten worden georganiseerd. De beheerders in dienst van SPIN zorgen voor veilig en prettig speelklimaat.
Meer weten over de SPIN en haar activiteiten op Het Diereneiland: ga naar hun website.

Vrijwilliger worden?

Vind u geiten, schapen, konijnen, kippen, Kaapse loopeenden, parelhoenders, een kalkoen en konijnen leuk? Is tuinieren en klussen uw passie? 
Meld u dan aan als vrijwilliger. Gebruik het contactformulier hieronder. 

Actuele informatie

Voor actuele informatie over activiteiten en openingstijden, verwijzen we u door naar de Facebook-pagina, waar de meest recente gegevens staan. Ga naar deze Facebook-pagina

Contactformulier

Schrijf hier uw vraag en verzend het formulier. Bestuursleden van Het Diereneiland nemen dan z.s.m. contact met u op.
Het contact formulier kan niet in deze browser worden gebruikt.
Upgrade uw browser naar een nieuwere versie of neem op een andere manier contact met ons op.
Bewijs dat je geen robot bent
Sleep het blauwe puzzelstukje naar rechts.
* Verplichte velden