Welkom op website van Het Diereneiland in de Molenwijk in Amsterdam-Noord

Het Diereneiland

In Amsterdam-Noord ligt, wat verscholen in de hoek van de flatwijk Molenwijk, een Kinderboerderij en Natuurspeeltuin. Op deze website vertellen wij, stichting Het Diereneiland, iets over onze rol om deze plek te beheren en door te ontwikkelen. 

Vanaf de bouw van de Molenwijk is Het Diereneiland een groene oase in de wijk, dat door de buurtbewoners met, vooral vrijwillige, inzet wordt beheerd. 

Deze groep vrijwilligers onderhoudt het groen, de gebouwen en voert en verzorgt de dieren. Dankzij een inmiddels tienjarige samenwerking met Stichting SPIN zijn er ook dagelijks professionele beheerders aanwezig, die zorgdragen voor een veilige speelplek voor kinderen.

Dagelijks zijn kinderen en volwassenen welkom om de dieren te ontmoeten en gebruik te maken van de natuurspeeltuin.

De Dieren

De vrijwilligers van Stichting Het Diereneiland zijn verantwoordelijk voor de verzorging van verschillende dieren. Er is de laatste jaren flink geïnvesteerd in het vergroten van de kennis van de vrijwilligers, zodat de dierverzorging professioneel en veilig kan plaatsvinden. 

De keuze van de dieren is gedaan door vooral rekening te houden met dat zij prettig en gezond kunnen verblijven op Het Diereneiland.. Het Diereneiland werkt met de visie, dat het welzijn van de dieren op een hoog mogelijke standaard moet zijn. Vragen over ons dierenbeleid, gebruik het contactformulier hieronder en we nemen contact met u op.

Natuurspeeltuin

Door de samenwerking met Stichting SPIN is Het Diereneiland ook de plek in de Molenwijk waar kinderactiviteiten worden georganiseerd. De beheerders in dienst van SPIN zorgen voor veilig en prettig speelklimaat.

Meer weten over de SPIN en haar activiteiten op Het Diereneiland: ga naar hun website.

Vrijwilliger worden?

Heeft u een talent voor dierverzorging? Is tuinieren en klussen uw passie? Meld u dan aan als vrijwilliger. Gebruik het contactformulier hieronder.  

Actuele informatie

Voor actuele informatie over activiteiten en openingstijden, verwijzen we u door naar de Facebook-pagina, waar de meest recente gegevens staan. Ga naar deze Facebook-pagina

Contactformulier

Schrijf hier uw vraag en verzend het formulier. Bestuursleden van Het Diereneiland nemen dan z.s.m. contact met u op.
Het contact formulier kan niet in deze browser worden gebruikt.
Upgrade uw browser naar een nieuwere versie of neem op een andere manier contact met ons op.
Bewijs dat je geen robot bent
Sleep het blauwe puzzelstukje naar rechts.
* Verplichte velden